Fél pár cipő?
Fél pár cipő?

Kisgyermekes anyukák ismerik a sztorit, mert biztosan sokukkal megesett, hogy babakocsis sétáltatás közben, a kis nebuló kidobja a keze ügyében levő dolgokat. Így nem egy esetben elszóródott már a cumi, tejesüveg, játékmaci, de a fél pár cipő sem ritka eset.

Ha mindez a parkban történik, nem is olyan nagy vész, hiszen egy kis keresgéléssel valószínű, hogy rátalálnak, de ha valahol a városban történik a baki, akkor ezeknek a dolgoknak annyi. Kár, hiszen egy picike gyermekcipő is majdnem annyiba kerül, mint egy felnőtt lábbeli, szóval nem az olcsó kategóriákba sorolható.

A találékony anyukák, hogy ezeket a „véletlen” baleseteket kiküszöböljék, a kellékeket egyszerűen felmadzagozzák, az utazó nebuló nagy bosszúságára. Így hiába kerül le a cipő a lábáról a kis utasnak, nem sok esélye van az elszórásra, mert a fűzőtől fog lógni, míg a „fegyőr” észre nem veszi. Van egy kor a gyermekek életében, amikor mindent szeretnek eldobálni, az a legjobb játék, hogy ők ki, a szülők pedig bedobálnak mindent a babaágyba. Hát nem vicces foglalkozás?