Szalvétával való művészkedés
Szalvétával való művészkedés

Ön gondolt már valaha arra, hogy az étkezéseknél használt eszközöket is fel lehetne használni művészeti célokra? Ha még soha nem jutott eszébe ez a dolog, akkor ez a cikk Önnek íródott, hiszen többféle szempontból is alkalmazni lehet mondjuk a szalvétát. A legtöbben aranyos képeket szoktak készíteni a tárgy segítségével,

hiszen a műalkotásokat akár a falra is ki lehet helyezni adott esetben. Az alkotás érdekében azonban vegyük sorra, hogy mi fog kelleni a szóban forgó kép elkészítéséhez. Természetesen szükség lesz szalvétára, ollóra, ragasztólakkra, egy előre kialakított, kép alakú gipszfelületre, vastag sertésszőr ecsetre, alapozófestékre, valamint matt akrilfestékre is.

Érdemes a műveleteket egy újságpapíron elvégeznie, hogy a környezete ne legyen ragasztós. Ezek után válassza szét a szalvéta egyes rétegeit, és vegye le óvatosan a legfelső, színes részt. Kenje le vékonyan, ám egyenletesen alapozófestékkel és akrilfestékkel azt a felületet, ahová a képet ragasztani szeretné, majd helyezze az adott helyre a szalvétát.

Próbáljon meg ügyelni arra, hogy lehetőleg ne legyenek légbuborékok alatta, valamint a nagyobb ráncokat is próbálja meg elővigyázatosan kisimítani. Ha ez megvan, akkor pedig kenjen a tárgyra a száradás után egy adag ragasztólakkot, hogy tökéletes lehessen a végeredmény!