Trapézlemez

Az újonnan épített, esetleg felújított épületek esetében is rendkívül fontos a megfelelő burkolás. Míg például a magánlakásoknál a hőszigetelés a fontosabb, addig a garázsok vagy nagyobb raktárhelyiségek esetében a költségtakarékosság sem mellőzendő szempont. Ilyenkor érdemes a trapézlemez viszonylag olcsó, de annál esztétikusabb és időtállóbb lehetősége mellett dönteni. Tény ugyanis, hogy ezen technikának köszönhetően nem csak pénzt, hanem időt és energiát is megspórolhatunk.

A trapézlemez felszerelése rendkívül egyszerű és gyors, ráadásul a lemezek tökéletesen és könnyedén illeszthetőek bármilyen fal- és tetőszerkezethez, így a munkafolyamat sem igényel különösebb szakmai képzettséget.

Ugyancsak fontos szempont, hogy a trapézlemez vastagságától függően, a teherbíró kapacitást is igényeink szerint választhatjuk meg, így akár az emeletek közti födémként vagy erős tetőszerkezetként is alkalmazhatjuk. Sőt, ha kifejezetten a teherhordó típust választjuk, akkor a nagyobb távolságok áthidalásával sem lesz gond, hiszen ez a trapézlemez verzió akár 4-5 méteres távon is stabil szerkezet marad.