Széchenyi Kártya

Olyan hitelkeretről van szó, amelyik állami kamattámogatással rendelkezik, főképpen kis- és közép-, egyéni vállalkozásoknak gazdasági társaságoknak, illetve szövetkezeteknek biztosít segítséget. A Széchenyi Kártya tulajdonosának rendkívül nagy előnyt jelent például az is, hogy szabadon felhasználható.

A hitellel kapcsolatos pénzügyek, költségek a vállalkozásban elszámolhatóak. Master Card típusú bankkártyával bármikor hozzáférhet a hitelhez. Az igénylésre azok jogosultak, akiknek nincs köztartozásuk, illetve hitel, kölcsön vagy bankgarancia szerződésből kifolyólag lejárt tartozásuk.

Továbbá, nincs folyamatban ellenük végrehajtás, csőd-, felszámolási vagy végelszámolási eljárás. A Széchenyi Kártya igénylésének feltételeihez szükséges 1 lezárt év, azonban 25 millió Forint feletti igénylés esetén, 2 teljes év, valamint az üzletre vonatkozó pénzügyi beszámoló. Futamideje maximum 1 év, de meghosszabbítható, a hitelkeret minimum 0,5, maximum 50 millió Forint, hirdetmény, üzletszabályzat és igénylési nyomtatvány kell hozzá.