Digitális vagy analóg stopperóra?
Digitális vagy analóg stopperóra?

Az idő mérése a technológia fejlődésével egyre precízebbé válik. Az összes stopperóra alapfeladata az, hogy pontosan mérje az időt. Az idő múlását ezeken az órákon úgy lehet a leginkább nyomon követni, ha digitális számlálóval vannak ellátva.

Ez azért fontos, mert a mérés közben nem mindig tudja az illető szemmel tartani a mutatót, így téveszthet. Ezek mellett a stopperóra digitális kijelzője könnyen leolvasható több tizedes pontossággal és a különböző köridők könnyebben összehasonlíthatóbbak, így elkerülhetőek a félreértések.

A stopperóra ma már nemcsak az edző és a testnevelés tanár kiváltságos eszköze. Már több olyan karórába be vannak építve, amelyeket legfőképpen sportolók számára fejlesztettek ki, akik az óra képességeit képesek kihasználni.

Az ilyen típusú karóra számos érdekes funkcióval is bír, a hőmérséklet mérésétől kezdve, a tengerszint feletti magasságot is képes megállapítani. Az ilyen óra stopper része is olyan hatékonyan és pontosan méri az időt, mint egy hagyományos stopperóra.