Paleo tészta
Paleo tészta

Egyre többet hallani a paleolit diétáról, ami egy különleges gasztronómiai irányzat, aminek a lényege a paleo korszak táplálkozási szokásainak a kivitelezése mai körülmények között. Alapvető élelemnek a paleo tészta bizonyulhat itt, ami semmilyen olyan összetevőt nem tartalmaz, amit akkoriban nem lehetett elérni. Jogosan felmerülhet hát a kérdés, miért van szükség erre a felfogásra?

Az étrend kitalálója és számtalan követő úgy véli, hogy ezen táplálkozás célja a civilizációs betegségek kiiktatása, amik negatív hatással vannak az ér- és emésztőrendszerre, illetve számos más szervre is. Egyesek úgy tartják, a megszabott ételeknek köszönhetően, amiknek szerves része lehet a paleo tészta is, elkerülhetőek például a szívroham, az egyes stroke fajták és még a cukorbetegség is.

Nyilván akadnak olyanok is, amik megkérdőjelezik ennek a hitelességét. Mindenesetre temérdek embernek bevált már ez a diéta, és többek között a paleo tészta is, ezért nem vitás, megéri esélyt adni ennek. Ezen termékek megvehetőek a www.fittkucko.eu oldalon.