Reklámajándékok
Reklámajándékok

Egy termék vagy cég népszerűsítésére rengeteg megoldás létezik. Ezek közül a leghatékonyabb és gazdasági szempontokat tekintve a legelőnyösebb a reklámajándékok osztogatása.

Újabban ez egy igen bevett eljárás, hiszen igen kis költségvetésből megoldható, és a bizonyított a hatékonysága is. Egyrészt személyesebb, mint kitenni egy óriásplakátot, amit vagy elolvasnak a járókelők vagy nem. A televíziós reklámoknál pedig jóval olcsóbb.

A szórólapok osztogatása sem mindig elég hatékony, mert sokan úgy dobják el a színes papírdarabokat, hogy meg sem nézik mit ír rajta. A praktikus reklámajándékokra azonban senki sem mond nemet. Bárki örömmel elfogad egy bögrét, egy sapkát vagy akár egy öngyújtót is, hiszen ezek olyan eszközök, amelyekre minden nap szükség lehet.

A marketingszakemberek éppen ezért olyan eszközöket válogatnak ki reklámajándékok gyanánt, amelyek teljesítik ezt a feltételt. Persze más szempontokat is figyelembe kell venni, mint a megfelelő nagyságú reklámfelület, illetve az egyszerű emblémázhatóság.