Közokirat-hamisítás fogalmát
Közokirat-hamisítás fogalmát

Ön tisztában van a jogaival és a kötelességeivel? Tudta, hogy a közokirat hamisítás miatt akár öt évig terjedő börtönbüntetést is kaphat? Ezt semmiképpen se kockáztassa meg. Tájékozódjon, elsősorban arról, hogy mit jelent maga a közokirat-hamisítás. Vannak esetek, amikor valaki gondtalanságból követi el a bűncselekményt.

Az tanácsoljuk, hogy minden esetben, már a gyanú felmerülésekor, azaz időben keressen tapasztalt védőügyvédet. Így kisebb az esélye, hogy esetleg további bűncselekménnyel vádolják. A Btk. világosan kimondja azt is, hogy már az előkészületben való részvétel is jogsértőnek minősül. Lehet, Ön nem is tudja, hogy bűnt követett el?

Ha nincs tisztában a törvényekkel, látogasson el a Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapjára. Ez azért is fontos, mert az sem kizárt, hogy ennek a tudásnak a birtokában a későbbiekben kerülhet el közokirat-hamisítást, egyéb törvényszegést. Sokan csupán tudatlanságból követnek el bűntettet. Ez nem azt jelenti, hogy nincs megoldás.

Ehhez azonban fontos, hogy Ön is együttműködjön, és időben kérjen segítséget. Ha nem ismerteti védőjével sem a pontos körülményeket, azzal csak a saját helyzetét nehezíti. Ha további információra van szüksége, látogasson el a weboldalra.