Otthoni szellőző rendszerek

Minden épület esetében nagyon fontos a megfelelő szellőzés biztosítása. A hővisszanyerős szellőztető egészséges levegőt juttat minden helyiségbe úgy, hogy a használatával a fűtéshez felhasznált hőt is hasznosítja, ezáltal csökkenthetőek a költségek a használata során.

Manapság az épületek olyan technológiával készülnek, ami nem teszi lehetővé a levegő szabad áramlását. Egyeset nem zavar a nyitott ablak, ám a huzat sok embert kellemetlenül érint, ráadásul ilyenkor beszáll a por és ez az allergiában szenvedőknek sem kedvez.

Azonban a hővisszanyerős szellőztető használata nagyon kellemes légkört teremt az otthonunkban. Mivel nagyon sok időt töltünk zárt terekben, ezért nem mindegy, hogy milyen a levegő minősége, hiszen ez hosszútávon az egészségünket is befolyásolni fogja.

Hogyha a hővisszanyerős szellőztető rendszer mellett dönt, akkor energiát spórolhat meg, mert a kintről beáramló friss levegő előmelegítésre használható. A hővisszanyerős szellőztető alkalmazásával elkerülhető az olyan probléma, mint a penész, ami nagyon kedveli az állott dohos levegőt.