Paradió

Gyakran nem figyelünk oda magunkra kellőképpen és elhanyagoljuk egészségünket, majd aztán meglepően tapasztaljuk, hogy leromlik teljesítő képességünk. Az ember szervezete sok mindent kibír és hosszú éveken át jól működhet, de főként akkor, ha kellően el van látva mindenféle tápanyaggal. A szelénben kimondottan gazdag paradió egy jó tápanyagforrás, amit megéri bevinni alapanyagként a konyhába.

Legyen szó desszertek vagy akár köretek elkészítéséről a paradió megállja a helyét minden esetben. Ha állandósítjuk a fogyasztását, akkor gyorsan érezhetővé válik jótékony hatása. A szív, érrendszeri betegségek megelőzésében, valamint a máj megóvásában is fontos szerepet tölt be.

A paradió (brazil dió) termőterületei nemcsak Brazíliára korlátozódnak, hanem kiterjednek, Kolumbia, Peru és Bolívia területire is. Hasznosságának hála meghódította a világ számos részét és mára kevés olyan vidék van, ahol ne lenne ismert jótékony hatása, valamint ne lenne közkedvelt fogyasztási cikk. A paradió kilónkénti ára elérheti az 5000 Forintot.