Modern függönyök

A harmonikus, otthonos hangulat megteremtése érdekében, a lakberendezés során minden apró részletre oda kell figyelnünk. Hiszen még a függönyök is igen nagy szerepet játszanak abban, hogy milyen az összhatás. Ha ezek az árnyékolók nem passzolnak a berendezési tárgyakhoz, elütnek stílusban vagy színben, akkor az egység felborulhat.

Hiába gyönyörű a bútor, tökéletes a fal színe és pompás a padlón leterített szőnyeg, ha a függönyök nem illenek a képbe, akkor csak azt vesszük észre, hogy nem jó az adott helyiségben lenni, de hirtelen nem is jövünk rá, hogy miért. Éppen ezért, amikor a függönyök között válogatunk, akkor nemcsak azt kell figyeljük, hogy melyiknek tetszik a színe vagy éppen mi fog meg legelőször.

Azt is előtérbe kell helyezzük, hogy már egy szépen megkomponált közegbe kell bekerüljön, amit nem bonthatunk meg csak úgy. Ugyanakkor, ha a függönyök közül valamelyik annyira megfog, hogy semmiképpen nem szeretnénk lemondani róla, akkor abban is kell gondolkodni, hogy milyen apró módosításokkal illeszthetnénk be a berendezés arculatába. Néha egy új szőnyeg vagy pár új díszpárna is elég ehhez.