Hordozható klímák

Napjainkban a tudatos életmód és az energiatakarékos stílus egyre több követőt szerez magának, hiszen ez nem csak az egészségről, de sokszor a spórolási lehetőségről is szól.

Egy légkondicionáló például nem kell luxuscikknek számítson, ami az egekig emeli az áramszámláját, a mai technológiának köszönhetően, már nagyszerű készülékeket gyártanak, amelyekkel nem csak kényelmesebbé teheti a mindennapokat, de a pénztárcája is olcsón megússza.

Csere vagy egy új berendezés vásárlása esetén ezért jó, ha előbb kicsit utánajár a témának, és érdeklődik. Minden ilyen terméken található egy úgynevezett energiacímke, és érdemes tudni, hogy ez mit jelöl.

Például van egy olyan érték is, ami a szezonális hűtési hatékonyságot méri, ezt a SEER rövidítés alatt találja meg, és megtudhatja belőle, hogy az adott légkondicionáló a hidegebb és melegebb napokon a befektetett áramból mennyit fog elhasználni. Ez pedig már nagyon sokat elárul, és ha csupán erre figyel, máris jobb vásárt csinál, mintha csak a zajszintet venné figyelembe.