A zöld nyomda előnyei
A zöld nyomda előnyei

Érdekes tény, hogy kivágnak fákat azért, hogy papírt gyártva rájuk tudják írni, hogy ne vágják ki a fákat, tartja egy híres mondás. De mégis szükség van erre. Ugyanakkor számos lehetőség van arra, hogy az olyan intézmény, mint a zöld nyomda, visszafogja az energia és nyersanyag felhasználását.

Erre kiváló módszer lehet a különböző zöld nyomda programok. Ezeknek megfelelően megtesznek mindent, hogy a felhasznált energia minél nagyobb hányadát pontosan és jól hasznosítsák. Azzal, ha gondosan összegyűjtik a hulladéknak számító nyomdai anyagokat, már sokat tesznek a környezetért.

A nyomda elengedhetetlen alapanyaga a rengeteg papír, tehát fontos, hogy ezt is jól megválasszák, mivel lehetséges ma már olyat használni a rendszer keretein belül, amelyek újrahasznosítottak vagy úgynevezett FSC minősítést kaptak.

Amennyiben egy intézmény megtesz mindent azért, hogy csökkentse a papíralapú kommunikációt, amelyek lehetnek szórólapok és helyette mondjuk, a digitális reklámfelületeket veszi igénybe, akkor már ismét sokat tett a környezetért, ehhez pedig kiváló a zöld nyomda.