Kutya kellékek
Kutya kellékek

Sokan úgy gondolják, hogy a kutyatartás nagyon egyszerű dolog, hiszen csak meg kell etetni, néha szeretgetni és ennyi elég is. Valójában azonban sokkal többről szól, főleg ha a lakásba is bejárása van, vagy esetleg ott is lakik velünk együtt. A kutya kellékek sora az élelem mellett még nagyon hosszúra nyúlik.

Ha egészséges és jókedvű kutyust szeretnénk, akkor már az eledel kérdés is szerteágazóbb, hiszen szükség van száraz tápra, konzervekre, tésztákra, pelyhekre, jutalom falatokra, valamint tálakra és itatókra, amelyekből elfogyaszthatják ezeket.

Továbbá az egészség fenntartása érdekében elengedhetetlenek a műcsontok, vitaminok, bolha és kullancsirtók is. Ha a szabadban tartózkodik, akkor is, de ha a lakásban él, akkor kiemelten fontos, hogy a kutya kellékek közé a tisztálkodó és ápolási cikkek is bekerüljenek.

Sétáltatáshoz az olyan kutya kellékek is nélkülözhetetlenek, mint a hám, a szájkosár, a kikötők és a karabinerek. Akár kisméretű, akár nagyméretű kutyusról legyen szó, a játék is létfontosságú, így az erre a célra készült kiegészítők közül is válogatnunk kell. Tehát beláthatjuk, hogy a kutyatartás minden, csak nem egyszerű.