Különleges fülbevaló

Öltözékünk minden eleme hordoz valamilyen információt rólunk, ékszerviselésünk pedig ezt a jelrendszert egészíti ki. Egy különleges fülbevaló egészen eltérő jelentést hordoz egy bennszülött asszony fülében, mint egy nyugati nő esetében. Van, amikor rituális jelentőséggel bír az egyedi ékszer, máskor pedig az egyéniség kifejezésére, a különleges öltözék díszeként.

A kézzel készült különleges fülbevaló, nyakék, vagy gyűrű gyakori ajándék születésnapok, évfordulók alkalmával, mivel ezek a tárgyak egyedülállóak, így más viseletében nem találkozhatunk vele. A családtagok ezzel jelezhetik egymásnak, hogy különlegesek és egyediek.

Napjaink internetes világában sokan szeretnek webáruházakban vásárolni, főleg akkor, ha gyorsan akarnak valami érdekes ajándékot találni. Virággal vagy valamilyen értékes kristállyal díszített különleges fülbevaló igen hamar gazdájára lelhet a kézműves ékszereket árusító webáruházak kínálatában, mivel az ilyen ékszer bármilyen ruházatot feldobhat, máskor képes átalakítani is.