A kettlebell súlyzók használata
A kettlebell súlyzók használata

A technológia fejlődése a kondigépekre is kihatott. Egyre bonyolultabb és összetettebb szerkezetek jelentek meg a szakáruházakban. Ezért is meglepő, hogy az utóbbi időben egy végtelenül egyszerű szerkezet, a kettlebell súlyzók vezetik a népszerűségi listákat.

Ezek a harangnyelvre emlékeztető sporteszközök kiválóan megdolgoztatják a test minden izomcsoportját. Sőt, a használatuk nemcsak a testet, hanem az elmét is erősítik. Ugyanis a kettlebell súlyzók használata, sőt, már a helyes tartása is hatalmas koncentrációt és egyensúlyérzéket követel meg.

Ezek a súlyzók nem hasonlítanak a klasszikus súlyzókra. Formájuk egy harangnyelvre hasonlít, innen az angol kettlebell elnevezés is.

Ezt a sporteszközt egy orosz sportoló fejlesztette ki és olyannyira sikeres lett, hogy az orosz hadsereg, valamint a különleges orosz és amerikai elitalakulatok is előszeretettel használják, a legénység erőnlétének megőrzésére. A kettlebell sikerének titka talán éppen abban rejlik, hogy igen egyszerű, mégis hatékony szerkezetet sikerült megalkotni a készítőjének.