Öreg kárpitos
Öreg kárpitos

Mihez kezdjünk akkor, ha a régi bútorszövet kiszakad és még a bélése is kifoszlik? Ilyenkor általában nagy stresszben vagyunk, hiszen kit fogunk hívni, aki gyorsan és hatékonyan megoldja a problémánkat. Szerencsére, a kárpitos szakma még nincs teljesen kihalva, így könnyedén rábukkanhatunk egy ügyes mesterre, aki gyorsan és hatékonya orvosolja a hibát.

Első lépésben fontos, hogy megfelelően fel legyen mérve a helyzet, mert csak ezt követően lehet eldönteni, hogy milyen alapanyagokra van szükség. Nem mindegy az sem, hogy mekkora a felület, mert annak függvényében kell a szövetet és bélést megvásárolni. Amint minden kellő eszköz beszerzésre került, már csak a lényegi kárpitos munka marad hátra, ami pár órától, akár napokig is terjedhet.

Az alapos elrendezés nagy jelentőséggel bír, ugyanis csak akkor fogja a bútor régi fényét mutatni, ha megfelelően van rásimítva az anyag a hajlatokra. Legyünk kellő türelemmel és meg fogjuk látni, hogy megérte a befektetett idő és energia, hiszen az eredmény csodálatos!