Gépkezelő jogosítvány
Gépkezelő jogosítvány

Építkezésen dolgozni mindenképpen felelősségteljes dolog, hiszen nemcsak a saját munkánk eredménye múlik azon, hogyan végezzük a feladatainkat, hanem egy egész csapaté, ami több száz vagy ezer embert is takarhat. Ugyanakkor, ha egy emelőgépet kezelünk, akkor még nagyobb részt vállalunk az egészből.

Ugyanis amikor a gépkezelő jogosítvány belekerül a zsebünkbe, és felülünk egy több tonnás gépre, amivel további tíz tonnákat mozgatunk, akkor rajtunk múlik a gép, a rakomány épsége, valamint a környezet és a körülöttünk dolgozó embereké is. Hiszen egy rossz mozdulat, és eldőlhet az emelőgép, leeshet a rakomány, vagy leüthetjük vele az éppen akkor elkészült falat.

Ez a legjobb esetben is jelentős pénzbeli kárral jár, de akár emberi életeket is követelhet. Tehát aki gépkezelő jogosítvány birtokában van, annak ezeket mindenképpen szem előtt kell tartania, és mindig csak a megfelelő precizitással szabad nekilátnia a feladatának. Itt nem lehet fáradtnak vagy betegnek lenni, inkább ne legyen meg a munka, minthogy végzetes károkat okozzon.