Sarokkandalló

Annyiféle kandalló közül lehet választani, hogy megtalálni a legjobbat roppant nehéz feladatnak bizonyul, főleg azoknak, akik pontosan nem is tudják, mit akarnak. A megfelelő, újszerű sarokkandalló kiválasztásakor azonban vannak bizonyos szempontok, amelyeknek a figyelembe vételével könnyebb lesz a beszerzés.

Ennek a megvételekor ki kell elemezni a lakás elrendezését, a lehetséges telepítési helyeket és nyilvánvalóan azt is, hogy az hogy az új berendezés illeszkedjen a már meglévő bútorokhoz és a belső tér hangulatához. A sarokkandalló nem csupán egy praktikus eszköz lesz, hanem egy berendezési elem, épp emiatt kell figyelmet fordítani az esztétikumra.

Ha már szó esett a mutatósságról, nem maradhat ki a teljesítmény sem. Egy ideális sarokkandalló nagyjából 2 kwh óra teljesítményre képes. Ez jó pár fokot képes emelni a szoba hőmérsékletén. Az is ide tartozik, hogy egy korszerű sarokkandalló kiválasztásakor a vásárlónak nem kell gondot fordítania az elektromos vagy gázkapcsolatok elhelyezkedésére, sőt, a kémény sem jelent problémát.

Akinek valamilyen oknál fogva nem jön be a szoba sarkába illeszthető kandalló, bátran megveheti a zárt égésterű kályha szerkezetet. Mikor ezt választja az ember, a szakemberek mindig felhívják arra a figyelmet, hogy ennek a jelenlegi és jövőbeni megfelelő működése és a maximális biztonság érdekében garantálni kell a megfelelő égési levegő ellátását.

Ezt akkor is biztosítani kell, amikor a zárt égésterű kályha egy huzatosabb házba kerül. Ezt amúgy nem csupán a rendszer megfelelő működése, hanem a jelenleg érvényes kémény szabványok is megkövetelik. Erre a modernebb házaknál azért kell fokozottan odafigyelni, mert azok hőszigetelő nyílászárókkal rendelkeznek és ugye adott a külső fali hőszigetelés is.

A zárt égésterű kályha esetében a szakértők sokszor ellenőrzik a megfelelő levegő-utánpótlás meglétét. Ha bármiféle gondot észlelnek a hozzáértők, azonnal szólnak a tulajdonosnak. A tanácsokat pedig mindig ajánlott megfogadni, hiszen a hanyagságnak, nemtörődömségnek mindig megvan az ára. Ezt pedig nem szabad elfelejteni a kályhák, kandallók esetében sem.