Fekete szappan
Fekete szappan

Bizonyára sokan szenvednek a pattanásoktól, főképp a tinédzserek, de a felnőttek egyaránt. Lehet, kevesen tudják, hogy a fekete szappan megoldást nyújt erre a kellemetlen problémára. Ezt a szappant sok olajat és zsírt tartalmazó növényekből főzik. Minden földrészen, illetve régióban mások a receptek, de a növények többnyire egyeznek.

A fekete szappan alapvető növényei a pálmaolaj, kakaó és shea vaj, banán, illetve útilapu levél. Rendkívül bőrbarát, nem okoz allergiát, a pattanásokat eltünteti, mélytisztító hatása kiválóan nyugtatja a gyulladt, irritált bőrt. Hajápolásra is alkalmas, kíméletesen tisztítja a fejbőrt, ezáltal csillogó és egészséges lesz tőle a hajunk. Napozás után nagyon jó megoldás a leégett, irritált bőrre.

A férfiak is használhatják a fekete szappant, hiszen nekik is meggyűlik a bajuk a bőrükkel, főképpen borotválkozás után. Elkerülhető esetükben a bőr irritáció, ha még előtte bekenik az arcukat vele. A fekete szappan szinte mindenre megoldás, káros hatásai nincsenek. Gyerekeknél is lehet egész nyugodtan használni!