Fehér ajtó
Fehér ajtó

A klasszikusnak számító fehér ajtó mai kivitelben azért nem is annyira klasszikus. Ugyanis olyan anyagokat használunk hozzá, amelyek biztosítják, hogy a régebben gyakran szürkülő vagy sárguló fehér szín megtartsa újszerű állapotát, azaz fehér színét.

Tehát a mai technológiának köszönhetően a fehér ajtó hosszú évekig fehér marad. Különösen a skandináv, minimalista stílusú lakásokban, amely stílus nálunk is már évek óta hódít, kedvelt ez a szín, hiszen jól illik a fehér bútorokhoz és a néhány élénk színű kiegészítőhöz.

Köszönhetően a ma használatos festékeknek, ezek az ajtók nagyon jól tisztíthatók anélkül, hogy a rajtuk lévő festékréteg megkopna, vagy a tisztításra használt vegyszerek hatására elszíneződne. Sokan, akik klasszikus lakásokban laknak, örülnek ennek az új technológiának, hiszen a fehér az legyen fehér.

A több rétegben felvitt, vízbázisú festék nem csak fehér színben érhető el, hanem a szivárvány minden színében. Tehát a beépítési igénytől függ, hogy milyenre kéri a megrendelő. Mégis, a lakások legtöbbjében a fehér ajtó a nyerő.