Mozgásérzékelő
Mozgásérzékelő

A szakértők pontosan tudják, a házak, lakások védelmének, a behatolások, betörések megakadályozásának egyik legfontosabb eszköze mindenképp az ideális mechanikus védelem megteremtése. Ebben segíthet a minőségi mozgásérzékelő berendezés, amelyik korszerű jellegének köszönhetően egy megbízható eszközt jelent. Vitathatatlan, hogy az elektronika szerepe a védelmet tekintve sokkal inkább a figyelem felkeltésére összpontosul, mint például a riasztásra.

Ezzel garantált a tulajdonosnak, hogy baj eseten a szomszédok, a rendőrség, a profi biztonsági szervezetek és még a járókelők is riasztva lesznek. Fontos megjegyezni, hogy egy profi módon kialakított mozgásérzékelő rendszer az adott otthon valamennyi helyiségének teljes terét meg tudja figyelni. Ha pedig gond van, akkor azonnal jelzést küld a központnak.

Az egyik legprofibb megoldást az ultrahangos mozgásérzékelő jelenti, amelyiknek legnagyobb előnye, hogy a nívós jeladó tartozék hanghullámot bocsát ki, és a vevő a doppler elv alapján érzékeli azt. Tagadhatatlan hát, hogy erre az eszközre mindig szükség lehet.