Különleges szemes kávé
Különleges szemes kávé

A kávézás szerelmesei tudják, hogy micsoda élmény az, amikor a finoman pörkölt és őrölt kávé illata száll a levegőben, diszkréten megcsiklandozva a szaglószervünket. Ennél már csak az lesz egyedibb élmény, amikor a szemes kávé valamelyik fajtájával kerülünk közelebbi kapcsolatba.

Igazi hétvégi kikapcsolódás elmenni bevásárolni a kedvenc fajtából vagy éppen kísérletezni valami új keverékkel, hisz a szemes kávé sokat elárul az értő szemnek és orrnak, éppen ezért óriási élmény már maga a válogatás és a vásárlás folyamata is. A szemes kávé valahogy azt az érzést nyújtja a koffein kedvelőinek, hogy közelebb kerülünk a forráshoz, még szinte rajta érezzük a pörkölő munkás keze nyomát, látjuk magunk előtt miként készül és utazik át kontinenseket, hogy hozzánk kerüljön az asztalra, gőzölgő reggeli vagy éppen délutáni italként.

Érdemes tehát a szemes kávé előnyeit kihasználni és saját kezűleg megőrölni, ha maradandó, intenzív élményben szeretnénk részesedni, a kedvenc reggeli italunk kortyolása közben.