CSOK - lakástámogatás családosok részére
CSOK – lakástámogatás családosok részére

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye az idei év során jelentősen megváltozott, többek között a régi Szocpol helyett új nevet kapott. Július 1-től CSOK néven érhető el és számos pozitív új lehetőséget kínál a családok számára.

Ami rendkívül fontos, hogy a CSOK által igényelhető támogatási összeg jelentősen nőtt, így a maximálisan igényelhető támogatási összeg jelenleg 3 250 000 Ft. Ráadásul mind használt ingatlan vásárlásra, mind pedig bővítésre is az új ingatlannal egyenlő összegű, a teljes támogatás igényelhető.

Ez azért lényeges, mert július 1. előtt a teljes támogatás csakis új ingatlanra volt igényelhető, sőt anno a Szocpol esetében is használt ingatlan esetén maximum az úgynevezett félszocpol volt igényelhető.

A CSOK vállalt, azaz a majd a jövőben születendő gyermekek után járó támogatás már használt ingatlanok vásárlása során is lehetséges, ám eddig erre sem volt lehetőség a régi szabályozás tekintetében. Lényeges, hogy a jelen szabályok szerint a támogatás már egy gyermekre is jár, július 1. előtt csak két gyermektől járt.