Stratégiai társasjátékok
Stratégiai társasjátékok

Azt állítják a tudósok, hogy az idősek agya is olyan aktívan lenne képes működni, mint a fiataloké, hogyha szánnának egy kis időt arra, hogy naponta tornáztassák. Egyeseknek az olvasás jelenti ezt a bizonyos agyi munkát, másoknak pedig a stratégiai társasjátékok. Ezekhez a játékokhoz nem kell különösebb fizikai megerőltetést végezni, ezért nagyon kedvelt minden korosztály számára.

Az agytorna viszont annál intenzívebb a stratégiai társasjátékok használatakor. Lényegében néhány, egyszerűnek tűnő szabály kombinációja adja a játék élvezetét, mivel használatukkor nem is olyan egyszerű alkalmazni azokat úgy, hogy az ellenfelet megakadályozhassa a győzelemben.

A stratégiai társasjátékok úgy vannak általában kitalálva, hogy a legkisebb szerepe legyen a szerencsének a győzelemre való törekvésben és a legnagyobb a gondolkodás logikusságának. Egy-egy újonnan megtanult játék másfajta gondolkodásra serkent, ezáltal nem engedi, hogy egyféleképpen rögzüljön az. Ez adja a stratégiai társasjátékok gondolkodásbeli frissesség hatását, ami mindegyik korosztályban kiválóan alkalmazható.