Hatékony védelem probiotikummal
Hatékony védelem probiotikummal

Az emberi szervezet biológiai egyensúlya az egyik alapvető kritérium a normális életvitelhez. Az utóbbi kutatások rámutattak arra, hogy az ember szervezetében, főleg az emésztő rendszerben sok millió baktérium és gomba tevékenykedik, melyek nélkül nem alakulhatna ki a biológiai összhang.

A probiotikummal ezeket a védőorganizmusokat pótolhatjuk a szervezetünkben, melyek nélkül nem jöhetne létre több ezer bonyolult biokémiai reakció. Ezen biokémiai reakciók során a baktériumok és gombák vitaminokat és tápanyagokat termelnek, melyek nélkülözhetetlenek az emberi test számára.

A védőorganizmusok többnyire a bélrendszerben helyezkednek el. Mivel az antibiotikumos kezelések kimondottan a baktériumok pusztítására voltak kifejlesztve, a kezelés során gyakran fellép az emésztési zavar, mert a káros baktériumokkal elpusztulnak a hasznosak is. A probiotikummal ezt a kellemetlen helyzetet lehet kezelni. A probiotikumok két nagy csoportra oszthatóak, baktériumalapúakra és gombaalapúakra. A gombaalapú probiotikum előnye, hogy akár az antibiotikummal együtt is bevehető.