pozitív gondolkodás
Pozitív gondolkodás

Megtörténhet, hogy amikor az ember nem figyel tudatosan a képzeteire és nem változtatja meg azok menetét, akkor az elméjében olyan képek születhetnek, amelyek egy állandó küzdelemhez vezetnek. A pozitív gondolkodás út a szabadsághoz, az új életszínvonalhoz, a sikerhez és a személyes növekedéshez. Mindenki képes a sikeres jövőjének a kovácsává válni.

A jövő csupán mentális kép, ami még nem valósult meg az anyagi világban. Ezért a pozitív gondolkodás gyakorlása a leginkább megfelelő eszköz a valóság alakításához. Miért fontos ez? Az optimista életszemlélet olyan boldog érzelmeket vált ki, mint az öröm, az önelégedettség, a béke. Ezzel szemben, a negatív gondolatok olyan pesszimista érzelmekhez vezethetnek, mint a harag, a félelem, a féltékenység, a csalódás és a kétségbeesés.

A derűlátás nemcsak a pszichológiai egészséget érinti, hanem erősíti az immunrendszert, növeli a betegségekkel szembeni ellenállást. A pozitív gondolkodás során megszabadulhatunk számos olyan betegségtől, amit a negatív hozzáállás és érzelmek okoznak.