Sűrű vizelési inger

A mosdó naponta többszöri felkeresése teljesen természetes dolog, azonban ha ezek az alkalmak hirtelen roppant gyakorivá válnak, akkor el lehet kezdeni gondolkodni azon, hogy nem áll-e ennek a hátterében valamilyen egészségügyi gond?

Melyek a gyakori vizelési inger okai nőknél? Elsősorban, a férfiakhoz képest, a hölgyek azért keresik fel a mellékhelyiséget többször, mert a húgyhólyag űrtartalmuk sokkal gyengébb, kisebb az urakéval szemben. Abban az esetben, ha megsokszorozódik a vizelések száma, akkor a legtöbben hólyaghurutra, esetleg különféle húgyúti fertőzésekre tippelnek. Igen ám, de alkalomadtán ennél komolyabb gondokkal is szembesülni kell. A sűrű vizelési ingert okozhatja cukorbetegség, sőt, szívproblémák is.

Mindemellett a folyamatos vizelési inger hátterében veseelégtelenség is állhat. Mielőtt valaki megpróbálná diagnosztizálni önmagát interneten, ajánlatos a találgatások helyett egy szakember véleményét meghallgatni, aki minden erejével azon lesz, hogy meggyógyítsa az állandó vizelési ingerrel küszködő személyt.