Gyermek előtakarékosság
Gyermek előtakarékosság

Biztonságos, magas hozamú és rugalmas gyermek megtakarítási forma iránt érdeklődik? Ha gyermekünk jövőjéről van szó, akkor természetes, hogy a legjobb megoldást keressük. Ehhez ma már a piacon széles kínálat áll rendelkezésünkre, ám a legjobbat megtalálni nem is olyan könnyű, mint azt elsőre gondolnánk. Ebben kíván segítséget nyújtani Pál Tímea, aki a területen otthonosan mozogva, független szakértőként áll a felelősen gondolkodó szülők rendelkezésére.

A Babakötvény és a Start számla ugyan infláció feletti kamatot ígér, de ehhez nagyon alacsony állami támogatás jár, és csak a gyermek 18. életéve után lehet hozzáférni. Bár a lakástakarék pénztárak ajánlatai évi 30 százalékos támogatással társulnak, ám ezt csak lakáscélra lehet felhasználni, tehát az oktatási költségek továbbra is megoldatlanul maradnak. Bár a banki lekötések esetén minimális összeget is be lehet fizetni, de sajnos az infláció alatti kamattal a pénz értéke folyamatosan csökkenni fog.

A gyermek megtakarítási programok nem véletlen örvendenek nagy népszerűségnek, hiszen a befektetésről és a felhasználásról is szabadon lehet dönteni, ráadásul már a 19. életév előtt is hozzá lehet jutni a pénzhez. A szakemberek által menedzselt befektetések az államtól és a bankrendszertől függetlenek. S hogy melyiket érdemes választani? Alapvetően elmondható, hogy mindig az egyéni élethelyzetnek megfelelő döntés a legjobb. Ha nem mozog otthonosan a területen, ajánlott független szakemberhez fordulnia, aki nem csak a választásban, de a megfelelő befektetési forma megtalálásában is nagy segítséget tud nyújtani.