Szerver bérlés

Sok cég nem engedheti meg magának, hogy egy újabb, modernebb szervert vásároljon magának, ami érthető is, hiszen a csúcstechnológiás darabok igen drágák.

Ekkor nem marad más hátra, mint a szerver bérlés, amely szolgáltatás számos előnnyel rendelkezhet. De mikor is éri meg ezt választani? Nem csalódnak a kliensek akkor, amikor a szerver bérlés a webszerverekre vonatkozik. Ezek olyan fajták, amelyek HTTP protokollon keresztül elérhetővé teszik a helyileg tárolt weblapokat és adatokat az összes érintett felhasználó számára. Az efféle változatok működhetnek a speciális módon kialakított számítógép-hardver vagy épp a háttérben futó, igen hatásosnak mondható futó szerver segítségével.

A szerver bérlés leginkább akkor kelti fel az ügyfelek figyelmét, amikor a kölcsönzést biztosító cég képes Apache HTTP Server, Internet Information Services vagy épp Cherokee HTTP Server fajtákat biztosítani. Ezek megannyi szempontból kiválónak mondhatóak. A szerver bérlés akkor is megfontolandó, ha a kínált ár nagyon alacsony.