Korábban a nagy, mély kád olyan luxusnak számított, amit csak a gazdagok engedhettek meg maguknak. Manapság a szaniteráru gyártók azonban nagyméretű változatokat is gyártanak, megfizethető áron. A tágas fürdőkád 180×80 modelljének a fő előnye, hogy kényelmesen elférhetünk benne.

A szabványos méretű termékek nem teszik lehetővé, hogy teljes hosszban kinyújtózzunk, mert gyakran csak ülő helyzetben férünk el. Ezen kívül a fürdőkád 180×80 változata fényűzőnek tűnik. Egy tágas fürdőszobában középre, közvetlenül a padlóra vagy egy speciális emelvényre lehet telepíteni, ezáltal hangsúlyt helyezve rá.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy egy ilyen modell nem alkalmas egy kicsi fürdőszobába. A vízfogyasztása is sokkal magasabb, mint a hagyományos modellek esetében.

Azonban, ha valaki kényelmessé és funkcionálissá szeretné tenni a fürdőszobát, akkor egy fürdőkád 180×80 cm erre ideális, amiben bármilyen magasságú személy teljes mértékben elfér. Az ilyen paraméterekkel rendelkező szerelvények akrilból, acélból és öntöttvasból készülnek.