Az állami intézményekben nincs a kezeléseknek külön tarifájuk, azonban viszonylag sokat kell várni egy időpontra, ami miatt sokan döntenek a magánrendelők mellett. Kiváló látásjavító kezelések érhetőek el a Budai Szemészeti Központban, ahol az árak is megfizethető jellegűek. Ezért is érdemes előre tájékozódni a magánszemészeti árakról Budapesten (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.). Az árlistát megtaláljuk a budaiszemeszet.hu weboldalon, amiből részletesen tájékozódhatunk a beavatkozásokról is.

Bár tudni kell, hogy az árlistán nem szerepel minden elérhető szolgáltatás díja, illetve a páciens egyedi igényeire való tekintettel is módosulhatnak az árak. Vannak körülmények, amelyeknek függvényében kiegészítő szolgáltatásokra vagy további vizsgálatokra van szükség. Ebben az esetben az árlistában megadott díj a kiegészítő szolgáltatás árával emelkedik. A beavatkozásokra felhasználható egészségpénztári megtakarítás, sőt, egészségpénztári kártyával történő fizetés esetén igénybe vehető 20% személyi jövedelemadó visszatérítés is.

Ha euróban akarunk fizetni valamelyik látásjavító műtétért, akkor a váltási árfolyam az aktuális MNB árfolyam, mínusz 12 Ft. Külföldről vagy vidékről érkező pácienseknek van kedvezményes szálláslehetőség a Budai Szemészeti Központ közelében. Erről is megtalálunk minden információt a linken. A látásjavító műtétek a legmodernebb eszközökkel történnek, maximális biztonsággal. Nem fájdalmasak, a pácienseket nem altatják el, hanem szemcseppekkel érzéstelenítik a műtendő területet. Magánorvosi körülmények között zajlanak a kezelések.

Mindenképpen megéri a legjobb körülmények között, nagy tudású szemész orvosok által elvégeztetni a látásjavító operációt, hiszen a saját egészségünkről van szó. A legjobbat érdemeljük, olyan műtétet, amelyik szövődmények nélkül hoz tökéletes eredményt. Látásproblémák esetén senki nem akar heteket vagy hónapokat várni a kezelésre, mert tudjuk, hogy a betegség csak súlyosbodik. Ezért is jó befektetés a szemészeti kezelés profi magánrendelőben.