Fekvő bojler

Vannak helyzetek, amikor nem lehet az előre eltervezett módon kivitelezni egy háztartási eszköz beszerelését. Az álló bojler mindenkinek magától értetődő, azonban vannak esetek, amikor is kivitelezhetetlen, hogy egy ilyent felszereljenek. Ekkor a fekvő bojler lehetőségén kell elgondolkodni. Ugyanis mindenki azt szeretné, hogy a bojler ne legyen útban, ne zavarjon senkit, de mégis el tudja végezni a rá háruló feladatot.

Amikor a falra szerelésre nincs lehetőség bizonyos okok miatt, akkor csak a fekvő bojler ötlete marad. Ezt nem kell felfüggeszteni, ahogy a neve is mondja, vízszintesen, eldöntve fekszik a földön. Azonban ez mégsem az álló típus teljes mása, hiszen másképpen vannak rászerelve a tartozékok és másképpen viselkedik benne a víz.

A szerelők megfigyelték, hogy a fekvő bojler tartályában hamarabb indul be a vízkőlerakódás. Egyszerűen azért, mert nagy felületen találkozik a tartály vízszintes felületével, ahová könnyedén megtapadhat. Tulajdonképpen ez a fekvő bojler egyik jól ismert hiányossága, azonban másról nem igazán tudnak beszámolni azok, akik használják.