Jazz cipő
Jazz cipő

Sok esetben megfigyelhető egy tánc műfaj kialakulásánál, hogy a zene, a stílusok és a népszokások keveredéséből mennyire különálló, egyedi mozgás terjed el. Nem kivétel ez alól az a típus sem, amelyik a New Orleansi feketék kongó-táncaiból ered, amihez manapság elengedhetetlen egy előnyös jazz cipő viselése is.

Az izgalmas hangzásvilág és a sokszínű, különleges mozdulatok teszik igazán közkedveltté és szerethetővé ezt az irányzatot, így nem meglepő, hogy olyan sokan vannak ma, akik a jazz szerelmesei. Amikor viszont nemcsak a zenét szeretné hallgatni, hanem át akarja élni mindazt, ami ezzel az érzéssel jár, akkor a tánc egy biztos pontot jelenthet.

Azonban a dinamikus ritmus mellett, a megjelenés is nagyban befolyásolja a keltett hangulatot, így egy fellépés során ugyanolyan fontos, hogy mennyire jól ismeri a lépéseket, mint az, hogy egy stílusos jazz cipőt viseljen, a hozzá illő öltözékkel. Válasszon színben is bátran a klasszikus mellett, valami érdekesebbet, ezüstöset, de akár vöröset is. Végül pedig táncra fel!