Túl sok villanyszámlát fizetünk és még a fűtés sem olyan olcsó, ahogyan azt elvárnánk? Akkor éppen eljött az ideje annak, hogy az energetikai tanúsítvány ára kifizetésre kerüljön. Kicsit érdekes feltételezés, de tény, hogy azzal tudunk többet spórolni, ha először befektetünk némi összeget. Amint ez megtörténik, rövid időn belül a kezünkbe kaphatunk egy olyan tanúsítványt, ami segítségünkre lehet a megfelelő lépések megtételében. Így aztán gyorsan megtérül az energetikai tanúsítvány ára.

Ne várjunk sokáig és még a legközelebbi fűtésszezon előtt tegyük meg a szükséges lépéseket, hiszen ennek hála, akár sokat tudunk megspórolni. Néha csak egy kis szigetelésre van szükség és máris lecsökken az energia felhasználás.

Pontosan mennyibe kerül az energetikai tanúsítvány ára? Ez attól függő, hogy milyen ingatlanról van szó, de átlagosan elmondhatjuk, hogy 10-15 000 Forinttól kezdődnek. Nem kerül sok időbe a felmérés, és a bizonylat kiállítása, így gyorsan a végére járhatunk a dolgoknak és megtehetjük az érdemi lépéseket.