Párásító készülék
Párásító készülék

Ahol a családban van asztmás vagy allergiás beteg, ott kiemelten fontos, hogy a lakás levegője megfelelő mennyiségű páratartalommal rendelkezzen. Ugyanis a túl magas és a túl alacsony páramennyiség is súlyosbíthatja a tüneteket, ami nagyon kellemetlen lehet a beteg, sőt, az egész család számára is. Tudni kell, hogy mindkét esetre van már profi segítség.

A párásító készülék a túl száraz levegő esetében biztosítani tudja a megfelelő mértékű vízgőz kibocsátását. A párátlanító készülék pedig a felesleges pára elvonásáért felelős. A modern berendezések már beépített páramérővel vannak ellátva, így nekünk a beüzemelés után egyáltalán nem kell azzal foglalkoznunk, hogy elindítsuk vagy kikapcsoljuk a gépet.

A párátlanító és a párásító készülék esetében is, amikor a páramérő az ideális 50-60% értéket mutatja, akkor a rendszer automatikusan leáll és ha az érték újra az ideális fölé vagy alá mozdul, akkor külső behatás nélkül újra elindul. Tehát, a párátlanító és a párásító készülék is nagyon praktikus megoldás, hiszen még amikor nem vagyunk otthon, akkor is kontroll alatt van tartva a páratartalom, így hazaérve mindig kellemes környezet fog várni.