Páramentesítés házilag
Páramentesítés házilag

Érdekes dolgokat képes kitalálni az ember néha, amikor egy kis többletköltségről van szó. Sokan azt képzelik, hogy a több éven keresztül kifejlesztett háztartási gépeket csak úgy, egy kardvágással felülmúlhatják. A páramentesítés házilag is megoldható, hiszen mindenki ismeri a só víztároló hatását.

De akkor vajon miért nem vették át ezt a remek módszert a párátlanító gépeket gyártó vállalkozók? A válasz nagyon egyszerű! A só valóban nagy párafelszívó hatással rendelkezik, de ugyanakkor a telített állapotában gyorsan visszafordul a folyamat, és sós pára formában eregeti be a levegőbe magát.

Ez a maró hatású pára gyorsan felszívódik a környezetben, és komoly rongálást végezhet a bútorokban, főleg a fém tárgyakat támadja meg nagy hatékonysággal. Ezért a páramentesítés házilag só felhasználásával elég költséges megoldásnak bizonyulhat, hiszen pár év alatt a bútorokat és háztartási gépeket le fog kelleni cserélni. A párátlanításra a megoldás a párátlanító készülék, el kell fogadni, hogy vannak okosabbak is nálunk.