A LED szalag típusai
A LED szalag típusai

A világítástechnika történetében óriási előrelépést jelentett a LED technológia megjelenése. Egyszerre gazdaságos és környezetbarát megoldásokat kínálnak a LED termékek. A sokoldalú LED szalag egyaránt alkalmazható dekorációs világításként a családi házakban, szórakozóhelyeken és egyéb helyeken is, kiemelő fényként az üzletekben, de az akváriumok és terráriumok megvilágításában szintén fontos szerepe van.

A szaküzletekben sokféle LED szalag vásárolható, ezért érdemes megnézni, hogy melyiknek mi a tulajdonsága, ezáltal könnyebben eldönthetjük, hogy melyik felel meg leginkább az elképzeléseinknek. A hideg és meleg fehér fényt kibocsájtó szalagok mellett, változtatható színhőmérsékletű LED szalag is létezik, sőt, a színesen világító szalagok sem ritkák.

Azt is érdemes eldönteni vásárlás előtt, hogy hol szeretnénk használni ezeket a fényforrásokat. Kültéri és beltéri LED szalagok is vannak, amelyek más-más előnnyel bírnak. Az artled.hu weboldalon sok érdekes és fontos információt olvasat ezekről a termékekről.