Legyen otthon konyhai páraelszívó
Legyen otthon konyhai páraelszívó

Ahhoz, hogy a főzőhelyiség mindig megfelelően kellemes légkört nyújtson, szükség van a rendszeres szellőztetés megoldására. Sok esetben azonban erre nem nagyon nyílik lehetőség, ezért egy konyhai páraelszívó beszerelésével próbálják a dolgokat kiegyensúlyozni. Ezek a készülékek nagyon hatékonyan képesek elvégezni a rájuk bízott feladatot, ezért teljes mértékben képesek kiváltani egy ablak szerepét.

Sok múlik azon, hogy pontosan milyen helyre és hogyan kerül felszerelésre a konyhai páraelszívó. Természetesen az egyik legkiválóbb hatásfokot akkor tudják elérni, ha közvetlenül a tűzhely felé kerül a készülék, és azonnal ki is tudja szippantani a nem kívánt gőzöket.

Nem ritkák azonban az úgynevezett keringetős készülékek, amelyek nem közvetlenül szívják ki a párát, hanem magának a helyiségnek a levegőjét tisztítják. Az ilyen konyhai páraelszívó akár a falakra is felszerelhető, és nem pont a mennyezetről kell lelógnia. Hatásfokát tekintve nagyon jó, csupán annyi a hátránya, hogy az illatok bejárják az egész teret, mielőtt távoznának, de ez egy konyhában megszokott.