Sokat segít a Mazda ülésfoglaltság érzékelő
Sokat segít a Mazda ülésfoglaltság érzékelő

A modern technikának köszönhetően, manapság már sokkal nagyobb biztonságban tudunk közlekedni, mint azt régen tettük. A kocsik több olyan rendszerrel is fel vannak szerelve, amelyeknek az a kimondott feladatuk, hogy védjék az épségünket. Egy ezek közül a Mazda ülésfoglaltság érzékelő, amely az utas oldali szék matraca alá van elhelyezve.

Feladatát tekintve nagyon egyszerűen működik, ugyanis amikor terhelés esik rá, akkor bekapcsol és ilyen módon, mikor szükség van rá, nyílnak az ezen oldalon lévő légzsákok is. Nem ritkán azonban, amikor egy hirtelen súlyterhelés érkezik rá, ami lehet egy nagyobb csomag, egy térd vagy akár egy méretes kutyának a tappancsa, akkor elromolhat a Mazda ülésfoglaltság érzékelő és nem lesz használható.

Ezt kipótolandó az interneten lehetőségünk van megvásárolni olyan kiegészítő egységeket, amelyek képesek folyamatos jelkiadással biztosítani, hogy a biztonsági rendszer gond nélkül működőképes maradjon. Ez azonban csak egy ideiglenes megoldás lehet, egészen addig, amíg a Mazda ülésfoglaltság érzékelő egy szakszervizben kicserélésre nem kerül.