A bukó-nyíló ablak jellemzői
A bukó-nyíló ablak jellemzői

A nyílászáróknak nemcsak a lakás védelmében van szerepük, hanem a megfelelő körülmények megteremtésében is, amit a fénynek a beeresztése, a hőszigetelés, valamint a szellőztetés lehetősége révén valósítanak meg.

A bukó-nyíló ablak rendkívül praktikus megoldás lehet, főleg olyan szűk helyiségekben, ahol az ablakszárnyak nyitása nem mindig valósítható meg. A bukó funkció révén, akkor is szellőztethetünk, ha például az ablakpárkányon teleltetett virágcserepek miatt körülményes lenne teljesen kinyitni az ablakot.

A műanyag bukó-nyíló ablak a hőszigetelés terén is bizonyítottan megállja a helyét, így gazdasági szempontból is érdemes ezen konstrukciók mellett dönteni. Nem beszélve az esztétikai előnyeiről, valamint arról a tényről, hogy a karbantartásuk is roppant egyszerű.

A bukó-nyíló ablak műanyagprofilok nem igényelnek semmilyen ápolást, tisztán tartásuk pedig könnyen megoldható, ugyanis egy nedves törlőronggyal könnyen eltávolítható a rárakódott szennyeződés. Erős vasalata pedig tartóssá teszi ezt a nyílászárót.