Legyen kéznél a bowling cipő
Legyen kéznél a bowling cipő

Egyes sportágaknak megvannak a sajátságos eszközei, amelyekről akár egy szempillantás alatt felismerhető lesz. A bowling cipő is ilyen jellegzetes kellék. Ennek a cipőnek jellegzetes formája és egyedi talpa van. Annak érdekében alakították ki és használják mind a mai napig, hogy a pálya épségét megóvják.

Ugyanis olyan speciális anyagokat használnak egy bowlingpálya megépítéséhez, amelyek ellenállóak ugyan, de nem sérthetetlenek. Ezért megpróbálnak minden felesleges szennyeződést és sérülést elkerülni. Ennek egyik módja, hogy szigorúan szabályozzák a lábbelihasználatot. A bowling cipő másik előnye, hogy kialakítása miatt a játék során elkerülhetőek a becsúszások, amelyek könnyen elronthatják a jól indított gurításokat.

Ezeket a cipőket egyénileg is beszerezheti, de akár kölcsönözheti is a teremben. Általában a bowling cipő ára benne van a terembérlés összegében, de vannak helyek, ahol külön díjat kell fizetni érte. Erről érdeklődjön a pályaüzemeltetőnél, hogy elkerüljék a felesleges félreértéseket!