Zöld tea
Zöld tea

Amikor az egészségmegőrzést elősegítő teákról van szó, akkor az emberek java része nem tudja, hogy melyiket tanácsos választani, a feketét vagy épp a zöldet. Mind a kettő igen népszerűnek bizonyul, de a zöld tea és a fekete típus között vannak különbségek. Tudniillik, a fekete teával ellentétben a zöld változatot nem erjesztik. Ennek az előállításában központi szerep jut a teaszüretet követően a gőzölésnek és melegítésnek, ami által a tealevelekben megtalálható polifenol-oxidáz enzim lebomlik.

Ezen megoldás miatt nem lehet az erjedésről beszélni. A következő előállítási fázisban a hozzáértők a leveleket formázzák, nívójuk szerint válogatják és szárítják azokat. Minden esetben a valóban príma kvalitású zöld tea feldolgozását kézzel végzik, ami garantálja a lényeges, ép és vitaminokban gazdag alapanyagok precíz kiválasztását.

A zöld tea leginkább az antioxidáns hatásairól ismert, amit garantálnak a benne lévő hatóanyagok és összetevők. Rengetegen pontosan ezen kvalitás miatt döntenek a zöld tea mellett, azonban a kellemes íz sem elhanyagolható.