Modern nyakörv

Ez rendkívül gyakori kérdés az emberek, illetve a szerető gazdik körében. A döntésnél számos szempontot érdemes figyelembe venni, elsősorban az állat méretét, testfelépítését, természetét, valamint azt, hogy ki fogja tartani a póráz másik végét. Néhány esetben egészségügyi szempontokat is érdemes figyelembe venni.

A hámot először is kisméretű, rövid orrú vagy kölyökkutyáknál szokták alkalmazni, javasolni. Többnyire a nagyobb biztonság érdekében választják ezt a nyakörvvel szemben, mert az állat nem tud belőle kibújni, illetve könnyebben lélegzik benne. Az egyszerű póráz azoknak az ebeknek ajánlott leginkább, akik már kiegyensúlyozottan, fegyelmezetten sétálnak a gazdijuk mellett, vagyis nem akarnak előreszaladni és megszokták, hogy nyakukon van valami, nem próbálják állandóan leszedni az adott terméket.

A kellék azoknak kínál jó megoldást, akiknek nincs légzőszervi problémájuk, szóval gond nélkül lélegeznek akkor is, ha nyakörv van rajtuk. A kisebb kutyák légcsöve sokszor érzékenyebb és már a nyakörv kisebb rántására is köhögni kezdenek. A póráz esetében bátran válogathat az áruházak széles kínálatából, különböző színű, illetve stílusú darabokat egyaránt hazavihet. Létezik fojtó nyakörv is, ami első hangzásra talán félelmetesnek tűnik, de helyes használata nem rejt veszélyeket magában.

A póráz ilyen nyakörvvel azokhoz a felnőtt vagy növendék kutyákhoz ajánlott, akik húznak sétáltatás közben. A termék titka, hogy rendes séta mellett lazábban áll, míg a rakoncátlankodás esetén, kisebb rántásokkal sokkal szorosabbra húzható, vagyis azonnal jelezheti kedvencének, ha éppen helytelenül viselkedik. Mindkét alternatíva jó választásnak bizonyulhat, de mint már volt említve, ez függ az állattól. Póráz és hám is rengeteg stílusban, verzióban megtalálható, illetve beszerezhető, sőt, nemcsak a szaküzletekből, de az internetes áruházakból is könnyen az Ön tulajdonába kerülhet. A póráz segítségével a kutyusának és saját magának hatalmas örömet okozhat, hiszen bejárhatják az egész várost vagy annak környékét.