A guarana izgalmas és sokoldalú növény, ami számtalan egészségügyi előnyt kínál mindazoknak, akik szeretnének felfrissülni, illetve feltöltődni. Ez a trópusi gyümölcs egyébként nemcsak az energiafokozásban játszik szerepet, hanem antioxidáns tartalma révén, az egészségmegőrzésben is fontos szerepet kap.

A guarana az erős stimuláló hatással bír, ami főként a benne lévő koffeinből ered. Nagyobb koncentrációban van jelen, mint a kávéban vagy a teában, ezért rendkívül hatékony energianövelő.

Tudni kell, hogy a benne lévő koffein lassabban szívódik fel a szervezetben, ezáltal egyenletesebb energiaszintet eredményez. Más természetes stimulánsokat is tartalmaz, például teobromint és teofillint, amik szintén fokozzák az éberséget, valamint a teljesítményt.

Törekedni kell a guarana mérsékletes és tudatos fogyasztására, vagyis figyelembe kell venni az egyéni igényeket és egészségi állapotot. Beszerezhető kapszula, por vagy folyékony formában, így könnyen beilleszthető a mindennapokba. Rendelését az interneten keresztül is leadhatja.