Pajzsmirigy alulműködés
Pajzsmirigy alulműködés

Sok szörnyű és aljas betegség lappang az emberi szervezetben, amelyekről mindig jó tudni. Vannak, hogy félrevezetőek a tünetek, és még az orvosok sem találják el mindig egyből a baj okát. Sok vizsgálat után fedezhető fel a pajzsmirigy alulműködés is.

A pajzsmirigy alulműködés rendszeres vizsgálatokkal jár, amelyek alapján kiderül, hogy a gyógyszeres kezelés megfelelően lett beállítva. Ennek a betegségnek a leggyakoribb tünetei a hízás, hajhullás, depresszió, testszőrzet elvesztése, bőrszárazság, fizikai és szellemi lelassulás.

A pajzsmirigy alulműködés kezelése hormonpótlással történik. Tudjuk azt, hogy a pajzsmirigy hormonokat termel, amelyek szükségesek a szervezetnek. Alulműködés esetén nem termel kellő mennyiségű hormont, ezért pótolni kell azokat.

Minden szervünknek vannak funkciói, amelyeket nem pótolhat egyik sem. Ezeket csakis szakember által felírt gyógyszerek pótolhatják, illetve az étrenddel bevitt ételek fogyasztása. A pajzsmirigy alulműködése esetén bizonyos ételek javasoltak!