Legyen tavasz vagy éppen ősz, de többnyire még nyáron sem lehet mellőzni bizonyos szerszámokat a kerti munkák során. A metszőolló olyan segédeszköz, amit elszáradt ágak, vagy inkább gallyak eltávolítására használhat fel, ugyanakkor a vastagabb szárú gyomoktól is segíthet megszabadulni.

Az olyan virágok, mint a rózsa, orgona leszedésében is segít, de a nárcisz, tulipán begyűjtésénél is előnyös a jelenléte. Elég csak egyetlen mozdulat és a precíz vágás máris megtörtént. A metszőolló felhozatal széles palettát nyújt. Kedvére válogathat a Felco, Fiskars, Gardena, Muta márkák között. Azt gondolhatná elsőre, hogy mindegy milyen típusról van szó, csak legyen egy, amit használhat.

Valójában több szempontból meghatározó egy bizonyos metszőolló markolata, annak anyaga, valamint az sem mindegy, miszerint melyik kézbe simul bele kényelmesebben. A gyártók sokat kísérleteztek a pengék anyaga mellett, azok formájával is, hogy tovább növeljék a hatásfokot. Csak alapos kutatást követően válassza ki, melyik az a metszőolló, amelyik hasznos társa lesz a jövőben!