Vállalkozni nem mindig egyszerű feladat, de amennyiben minden feltétel és főként a lelkesedés adott hozzá, akkor megéri belevágni. Természetesen a modern korban sokkal több adminisztrációra lesz szükséged, mint sok évtizeddel ezelőtt. Mi tagadás, elég bonyolulttá vált az üzletek indítása, vezetése. Sokan úgy gondolják, hogy a rengeteg jogszabály és előírás pontosan azért van, mert így biztosan bele fog az ember valamibe zavarodni és büntethetővé válik. Ami biztos, hogy a hatóságok gyakran kéjes örömmel töltik ki a büntetések nyomán keletkező fizetési felszólításokat.

De maradjunk abban az ártatlan elképzelésben, hogy nem ez a fő cél, hanem a gazdaság minél gördülékenyebb működtetése. Mielőtt még egy bolt, üzlet megnyithatna, a termékek mellett, online kasszára és POS terminálra mindenképpen szüksége lesz a fizetési metódusok korrekt lebonyolítására. A számla, illetve nyugta adása kötelező, akárcsak a készpénzmentes fizetés lehetőségének a biztosítása, amiben a bankkártya terminálé a főszerep.

Ezen a készüléken található egy úgynevezett TID szám. Ez nem más, mint a berendezés saját azonosítója, aminek adott esetekben kiemelt szerep juthat. Az egyik ilyen, ami szerint könnyebben visszakövethetőek a lebonyolított tranzakciók. A CMO szerint ezért is érdemes tisztában lenned azzal, hogy mit takar a bankkártya terminálod azonosítója. A TID szám megjelenik a nyugtán, így amennyiben bármilyen visszatérítéssel kapcsolatos panasz merülne fel, úgy nincs meg annak a visszaélésnek a lehetősége, hogy máshol próbálják behajtani az összeget, mert az azonosító minden eszköznél más.

Az extra biztonság sem elhanyagolható, akárcsak az átlátható tranzakciók kezelése. Adatelemzésre és készletgazdálkodásra szintén konstruktívan felhasználható ez az azonosító. Ami elsőre csak néhány számnak tűnik, azzal megfelelően bánva, igen jól fokozható az üzleted dinamikája, legalábbis akkor, ha tisztában vagy vele, hogy milyen formában használhatod fel az adott információt. Nem szabad tehát elmenni figyelem nélkül a részletek mellett és lehetőleg minden apróságból megéri kihozni a maximumot.