A készítmények segítségével gyorsabban felszedhető a száraz izomtömeg, méghozzá természetes módon. A tömegnövelők két fő alkotóeleme nem más, mint a fehérje és a szénhidrát. Érdemes tudni, hogy ezek elosztása termékenként változik.

Általánosságban azonban elmondható, hogy a legtöbb étrend-kiegészítőben 30 % fehérje és 70 % szénhidrát található. A vásárláskor törekedni kell a minőségre és azt is szem előtt kell tartani, hogy a választott termék a lehető legalacsonyabb zsírtartalommal rendelkezzen. A tömegnövelők bevitele lehetőleg edzés után történjen! Ez nagyon fontos, hiszen a gyors felszívódású szénhidrátokra a megterhelt izomzatnak azonnal szüksége van. Pihenőnapokon, étkezések között vagy reggeli után javasolt fogyasztani. A minőségi készítményekben l-glutamin, kreatin és vitaminok is találhatóak.

Ha kitűzött maga elé egy célt és komolyan veszi az edzést, akkor a tömegnövelők egyikét mindenképpen szerezze be, hiszen sokat segíthet a fejlődésben és komoly löketet adhat a motivációban! Az eredmény rövid időn belül szemmel látható lesz.