A könyvelő program lehet az ERP rendszer része
A könyvelő program lehet az ERP rendszer része

Abban senki nem kételkedik, hogy egy cég könyvelés nélkül hosszabb ideig nem tud megmaradni. Az állami hatóságok elég rendszeresen ellenőrzik a könyvelési adatokat, főleg a cégeknek az állam felé való tartozások befizetéseit.

A könyvelő program rendkívül elősegíti a cég adatvitelét. Már elmúltak azok az idők, amikor a könyvelési információkat hosszadalmas, kézileg elvégzett számítások alapján határozták meg. A kézi könyvelést már jó pár éve felcserélték az informatikai könyvelő programok, melyek forradalmasították ezt a szektort.

A mostani modern technikai eszközök világában el sem lehetne képzelni, hogy egy cég ne alkalmazná az informatika által biztosított lehetőségeket. Hogy a könyvelő program az ügyviteli rendszer része vagy külön álló modul, azt a vállalkozás által folytatott tevékenység határozhatja meg. Vannak esetek, amikor előnyösebb külön kezelni a könyvelési adatokat. A könyvelők szeretik egy kicsit titokzatosnak beállítani a munkájukat, ezért hajlamosak arra, hogy külön rendszerben dolgozzanak, bár erre gyakran nincs szükség.